Téma 10 - Dopravní a technická infrastruktura včetně jejich dostupnosti

Pilíře:

Úvodní popis

Zásobování pitnou vodou: 

Dlouhá Loučka - vodovod dokončen a napojen na skupinový vodovod Uničov (z Uničova vede do čerpací stanice, která vytlačuje vodu do vodojemu na východ od zástavby obce, z vodojemu vedeny rozvody k zástavbě); Křivá - vodovod (Moravská vodárenská), vlastní vodní zdroj (jímka), vodojem; Valšův Důl - vodovod (Moravská vodárenská), napojeno na sousední obec - vodní zdroj Smrčina (Moravskoslezský kraj) - v ÚP navržena i možnost napojení na vodovod v Loučce; Plinkout - není, zásobeno z vlastních studní, navrženo napojení na skupinový vodovod Uničov. Areály zemědělské výroby zásobovány z vlastních zdrojů. Některé objekty, kam vodovod nedosahuje, zásobeny z vlastních studní. Navrženo rozšíření vodovodu do rozvojové lokality Z2, ostatní budou pokryty ze stávající sítě. Nevyužívaný vodní zdroj na severu zástavby Dlouhé Loučky. 

Odvádění odpadních vod: 

Dlouhá Loučka - gravitační splašková kanalizace (Sitka), vlastní mechanicko-biologická ČOV; Plinkout - splašková kanalizace (Sitka), vlastní ČOV, Křivá a Valšův důl bez kanalizace, dešťové vody odváděny do vodních toků, splašky akumulovány v jímkách. V Křivé navržena gravitační splašková kanalizace kombinovaná s jedním výtlačným úsekem, která je ukončena čistírnou odpadních vod na západním okraji zástavby. Ve Valšově dolu je navržena tlaková splašková kanalizace, která je ukončena čistírnou odpadních vod na jižním okraji zástavby Areál ZD mají jímky na vyvážení (výhledově možné napojení na obecní kanalizaci), Areál Vepaspol má vlastní ČOV. Nová kanalizace navržena u ploch Z2 a Z5. 

Plynovodní síť: 

Ano (Křivá, Valšův důl ne). Plynovod VTL DN 300 Křelov - Paseka, provedena odbočka VTL vedoucí ke dvěma regulačním stanicím (jedna pro zahradnictví, druhá pro Loučku a Plinkout). Nová trasa navržena pro rozvojové plochy Z2 a Z5. 

Jiné sítě: 

Elektrická síť, vysílací zařízení. 

Místní komunikace: 

Ano (ze starého ÚP). 

Silniční doprava

Silnice 2. třídy 449 Uničov - Rýmařov, významná komunikace Paseka - Tvrdkov. Navržen obchvat Dlouhé Loučky a narovnání zatáčky směrem na Křivou.

Cyklostezky: 

Cyklotrasa 6052 (Šumvald - Dlouhá Loučka - Valšův Důl), 6053 (Křivá - Dlouhá Loučka - Haukovice). Navrženo propojení cyklostezkou a cyklotrasou s Uničovem (podél hlavní komunikace) a cyklostezkou s Pasekou Železniční doprava: Bez napojení. Silniční doprava: Silnice 2. třídy 449 Uničov - Rýmařov, významná komunikace Paseka - Tvrdkov. Navržen obchvat Dlouhé Loučky a narovnání zatáčky směrem na Křivou.

Hodnoty

Seznam hodnot v území

Žádná data

Limity

Seznam limitů v území

Žádná data