Téma 3 - Struktura osídlení

Pilíře:

Úvodní popis

Ve všech částech obce jsou v jejich centrálních částech typické venkovské usedlosti - typická sevřená řadová zástavba. Obytná funkce je hlavní funkcí obce, rodinné domy venkovského typu. V datech vymezeno historické jádro obce i všech jejích částí (zachovalé venkovské usedlosti), vymezena nová výstavba, areál farmy, skládky, výroby, zemědělského družstva, chatová oblast a zahrádky, dva zemědělské areály v Králové (sady), jeden v Hlivici.

Kulturní památky

Kostel sv. Petra a Pavla (Medlov), brána usedlosti č.p. 22, kamenný kříž (Hlivice, Medlov).

Urbanisticky cenné stavby 

zachovalé venkovské usedlosti v Medlově, Králové a Zadním Újezdě. 

Architektonicky cenné stavby 

Hlivice - kaple sv. Antonína Paduánského, kamenný kříž na návsi, Králová - Kaple sv. Víta, Medlov - Kostel sv. Petra a Pavla, Zadní Újezd - kaple panny Marie Bolestínské. 

Místa významné události 

Medlov - památník volyňským čechům a rudoarmějcům (za hřbitovem), kříž na návsi, boží muka na konci obce směr Troubelice, boží muka na konci obce směr Uničov, boží muka u výrobního areálu, Králová - památník na návsi, boží muka na konci Králové směr Medlov, Zadní Újezd - boží muka a památník na konci obce směr Holubice, kříž u cesty z Medlova do Zadního Újezda, kříž u cesty z Králové do Medlova, kříž u cesty z Medlova do Uničova, kříž u cesty z Medlova do Úsova, kříž u cesty z Medlova do Hlivice.

Hodnoty

Seznam hodnot v území

Žádná data

Limity

Seznam limitů v území

Žádná data